Haber Merkezi / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, İçişleri Bakanlığının destekleriyle, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği, YİKOB, Eyyübiye Belediyesi ve Eyyübiye Kaymakamlığının işbirliğiyle Şanlıurfa'nın ilçelerinde kırsal mahallelerde Muhtarlık Hizmet Binaları yapılacak.
Siverek Ayvanat, Eyyübiye Günbalı, Birecik Mezra, Hilvan Bahçecik bölgelerinde yapılacak olan ve ilk olma özelliği taşıyan muhtarlık hizmet binasının temeli Eyyübiye ilçesi Günbalı kırsal mahallesinde atıldı.
Temel atma törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün yanı sıra Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal ile Eyyübiye Kaymakamı Kudret Kurnaz ve mahalle sakinleri katıldı.
BEYAZGÜL: YENİ TALEPLER İÇİN DE KOLLARI SIVAYACAĞIZ
Muhtarların çok önemli bir görevi üstlendiklerinin altını çizen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muhtarlık makamına çok önem verdiğini dile getirdi.
Başkan Beyazgül, "Cumhurbaşkanımız bu güne kadar muhtarlarımıza çok büyük değerler verdi. Bir kırsal mahallenin köyün herhangi bir yerin herhangi bir sıkıntısı olursa ilk gidilecek yer muhtar oluyor. Bütün resmi kurumlarla irtibatı muhtarlarımız kuruyor. Bu nedenle bu tür hizmet binaları ben inanıyorum ki gelecekte çoğalacak. Çünkü bu başlangıçtır. Muhtarlarımız ayrı bir değer kazanacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal mahallelerimizin yollarında ve Şanlıurfa genelinde kullanılmak üzere stabilize malzememizi üretiyoruz. Asfaltımızı üretiyoruz. Kamyonumuz, kepçemiz, silindirimiz, asfaltımız bizim sizin yollarınıza hiç ihale yapmadan doğrudan Büyükşehir Belediyesi hizmet ediyor. Hizmet ettiği için de Allah'ın izniyle şimdi çok az belki kalmıştır ama bir tekerlek artık asfalttan aşağı inmiyor Siz de bunun şahidisiniz. Hizmette son yok hizmette sınır yok elbette yeni talepler oluşacak bu yeni talepler için de kollarımızı sıvayacağız." İfadelerini kullandı.
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise Muhtarlık müessesesinin köklü bir tarihe sahip olduğunu belirterek uyum, ahenk, birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak hizmetlerin devam edeceğini ifade etti.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ise Muhtarların demokrasinin ilk adımı olduğunu belirterek temeli atılan muhtar hizmet binasının hayırlara vesile olmasını diledi.
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde butona basılarak Eyyübiye İlçesi Günbalı Mahallesi'nde yapımına başlanacak olan muhtar hizmet binasının temeli atıldı.