Seyfullah POLAT/ Viranşehir'in gelişmesi ve kalkınması önündeki en büyük sorun olarak görülen imar sıkıntısını çözüme kavuşturan Belediye Başkanı Salih Ekinci, ilerleyen yıllarda benzer sıkıntıların yaşanmaması adına da ek imar alanlarına yoğunlaşmıştı.
Seçim döneminde vatandaşlara verdiği vaatlerden biri olan imar sorununu kalıcı bir çözüme kavuşturmayı hedefleyen Ekinci, Viranşehir halkına mutlu haberi verdi.

2. ETAP İMAR ALANI ONAYLANDI
2013 yılında onaylanan ve daha sonradan mahkeme kararıyla iptal edilen Viranşehir İmar Planının tekrardan yürürlüğe girmesi için yoğun çaba gösteren Belediye Başkanı Salih Ekinci, 13 Ocak 2022 tarihinde 2 bin 250 hektarlık imar planının onaylanarak yürürlüğe girmesini sağladı.
Viranşehir için büyük önem arz eden ve adeta kangrenleşen bu sorunu çözüme kavuşturan Başkan Ekinci, buna ek olarak ilçeye 621 Hektarlık 2. Etap İmar Alanı kazandırmayı başardı. Tarım Bakanlığınca kamu yararına 621 Hektarlık ek imar planına dahil edilmesi Viranşehir'de büyük sevinçle karşılandı.


BAŞKAN EKİNCİ: VİRANŞEHİR İÇİN HAYIRLI OLSUN
Viranşehir'e kazandırdıkları 621 hektarlık 2. Etap imar alanının hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, 'Viranşehir'in güçlü bir imar planına kavuşması için üzerinde titizlikle durduğumuz çalışmaları başarıyla sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Viranşehir'in gelişip büyümesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu kapsamda yaptığımız uzun uğraşlar sonucunda Viranşehir için 2. Etap İmar Alanı onaylandı. İlçemiz için büyük önem taşıyan 2. Etap İmar Planının Viranşehir'e hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum' diyerek Viranşehir'i geleceğe güven içerisinde hazırlamak adına imar alanındaki çalışmaların devam edeceğini ifade etti.