İLKHA/ Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde Sobacılar Pazarında üretim yapan sobacılar, yer tahsisi sorunu yaşadıklarını belirterek dışarıya konulan sobaların zaman zaman çalındığını ifade etti.
Kendilerine ikinci sınıf muamele uygulandığını söyleyen sobacı esnafı, yer tahsisi konusunda yetkililerden olumlu dönüş alamadıklarını vurguladı.
15 yıldır yer tahsisi konusunda taleplerinin olduğunu ifade eden sobacılar, dışarıya konulan sobaların hırsızlar tarafından çalındığını belirtti.
Sobacılar Pazarının kaldırılacağını ifade eden esnaf, pazarın nereye kurulacağının da kendilerine söylenmediğini vurguladı.
Yetkililerin 1980'den sonra Sobacılar Pazarına uğramadığını öne süren esnaf, yer tahsisi konusunda çözüm bekliyor.

"Yer sıkıntısından dolayı üretimi dört dörtlük yapamıyoruz"
15 yıldır yer tahsisi talep ettiklerini belirten Sobacılar ve Bakırcılar Odası Başkanı Adnan Oncu, "Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül maalesef esnaf düşmanıdır. Bütün mallarımız dışarıdadır. 15 yıldır yer talep ediyoruz ama maalesef olumlu bir dönüş alamadık. Görüşmeye her gittiğimizde bizi sallıyorlar. Burada dükkânlar yıkıldığı zaman adeta 'Karaçı' misali olduk. Ortada çadır gibi kaldık. Talebimize olumlu bir cevap alamadık. Soba talebi çok ama yer sıkıntısından dolayı üretimi dört dörtlük yapamıyoruz. Buna sebep olan da şu anki belediye başkanıdır." dedi.

"Başka bir ülkenin
insanıymışız gibi davranılıyor"

Sobacılar Pazarında hırsızlık olaylarının olduğunu ifade eden Oncu, "Burada her gece hırsız kovalıyoruz. Kendi imkânlarımızla bloklara kamera yerleştirdik. Sanayiye emniyet bekçisi bile gelmiyor. Başka bir ülkenin insanıymışız gibi davranılıyor. Hiçbir yetkili 1980'den beri buraya gelmemiş." diye konuştu.

"Herhangi bir yer tahsis
edilmedi"

Yer sıkıntısından dolayı mağdur olduklarını vurgulayan Ahmet Göçmen, "Yer sıkıntımız var. Başka yere gideceğimiz söyleniyor ama herhangi bir yer tahsis edilmedi. Nereye gideceğimiz belli değil ama buradan gideceğimiz söyleniyor." ifadelerini kullandı.
Halil Topraklı ise "Yer yok diye birçok malzememizi dışarıda bırakıyoruz. Yer sıkıntımız var. " dedi.