Abdurahman Deniz UĞURLU / İlçe başkanlarının konuyla ilgili açıklamaları şöyle:
Murat Cuma Şirin (Deva Patisi İlçe Başkanı)
Tarihi olarak alınan hakkımızın iade edilmesini istemek en doğal hakkımız. Diğer taraftan ilçe nüfusunun geldiği nokta ile, il olup -olmamasının tartışılması ise ayrı bir konu. 300 bin nüfuslu bir şehirden bahsediyoruz. Siverek İlçe olarak yönetilemez. Siverekliler bürokratik işlemler için 90 km yol gidiyor.
Bu kadar büyük nüfuslu bir şehirde, resmi işler için Urfa'ya gidilmesi büyük bir olumsuzluk. Nüfus olarak birçok ilden nüfus olarak büyük olmamıza rağmen il olmamamız ne kadar doğru?
İl olma kriterleri için objektif şartlar getirilmeli. Nüfus da, bu kriterlerin başında gelmelidir. Siverek ise en rahat il olması gereken kenttir. Siverek'in kaymakamlık bünyesinde idare edilmesi ciddi sıkıntı. Valilik makamıyla idare edildiğinde, şehrin çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum.

Abdurrahim Sımak (Hüda Par İlçe Başkanı)
Öncelikle Siverek 1926 yılında Teşkilatı Mülkiye kanunuyla ilçe konumuna getirilerek cezalandırılmıştır. O günden bugüne gelindiğinde Siverek hak ettiği değeri ve hizmeti asla alamamıştır. Bundan dolayı bizler diyoruz ki; Siverek kaymakamlıkla yönetilecek bir ilçe değildir. Hem yüzölçümü bakımından hemde nüfus yoğunluğundan dolayı kaymakamlıkla yönetilmemelidir. Siverekliler olarak yetkililerden il hakkımızın iade edilmesini istiyoruz.


Mehmet Ali Çulcu (Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı)
Siverek ve Siverekliler olarak yaklaşık 95 yıldır il olmak için mücadele ediyoruz. Amacımız Siverek'in il olmasını sağlamak. İl olma isteğimizin gerekçelerine gelince; yaklaşık 32 ilden daha büyük 300 bin nüfuslu bir kentten bahsediyoruz. Bu durum bizi sosyal hayatta, hizmet alma anlamında olumsuz etkiliyor. En ufak bir işlem için 90 km yol gitmek, halkımızı oldukça kötü etkiliyor. İl olmamız için gereken neyse yapmaya, halkımızın yanında olmaya hazırız inşallah.