Abdurahman Uğurlu

Şanlıurfa Turizm Profesyonelleri Derneği Yönetim Kurulu’nun ziyaret ettiği GAPGündemi Gazetesi ve Bölgenin tek Turizm- Kültür Dergisi GAP Şehir Dergisinde Şanlıurfa turizmine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Şanlıurfa turizminin sorunlarının tespiti ve çözüm önerileri konusunda uzun yıllardır Şanlıurfa turizmine hizmet veren sektör temsilcilerinin bir araya gelerek kurduğu Şanlıurfa Turizm Profesyonelleri Derneği gazetemiz GAPGündemi ve Bölgenin tek Turizm ve Kültür Dergisi olan GAP Şehir’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Veysel Polat ve Turizm Gazetecisi İshak Polat ile bir araya gelen Dernek Başkanı Hacı Birsen, Başkan Yardımcısı Rahime Yaşar ve Yönetim Kurulu üyesi Şerif Çulcu 2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilen Şanlıurfa’da etkinlikler kapsamında yapılması gereken çalışmalar hakkında önerilerini dile getirdiler.

Şanlıurfa turizmine ilişkin sorun ve çözüm önerilerinin de sohbet konusu edildiği toplantısında Şanlıurfa’nın sahip olduğu turizm potansiyelinin altını çizen Şanlıurfa Turizm Profesyonelleri D Dernek Başkanı Hacı Birsen yaptığı açıklamada; Arkeolojiden kültüre, müzikten gastronomiye doğadan tarihe kadar Turizmin hemen hemen her alanında Şanlıurfa çok önemli potansiyele sahip. Ama maalesef bu potansiyelimiz gerektiği kadar işlenememekte ve Şanlıurfa hala turizmde hak ettiği noktaya taşınamamaktadır. İnşallah yapılacak doğru tanıtımlar ve altyapı yatırımları ile Bölge turizminin başkenti olan Şanlıurfa hak ettiği noktaya gelecektir. Şanlıurfa Turizm Profesyonel Turizm Derneği çatısı altında bu potansiyelin işlenmesi ve turizmde hak ettiğimiz noktaya gelmemiz noktasında mücadelemize ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yaptığı yayınlar, tanıtımlar, sektör faaliyetlerine ilişkin haberler ile Şanlıurfa turizmine yaptığı katkılardan dolayı GAPGündemi Gazetesine ve GAP Şehir Dergisine teşekkür ederiz, ” diyerek 2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti etkinliklerinin Şanlıurfa için büyük bir kazanım olacağının altını çizdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Veysel Polat yaptığı açıklamada; Turizm Şanlıurfa için çok önemli bir sektör ve turizm bu şehrin kalkınmasının temel taşlarından birisidir. Dolayısıyla turizm sektörünün hak ettiği noktaya gelmesi için ilgili tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra STK’ların el ele vermesi gerekiyor. Şanlıurfa Turizm Profesyonelleri Derneğinin bir birinden değerli temsilcilerinin verdikleri mücadeleyi ve yaptıkları çalışmaları uzun süreden beri takip ve takdir ediyoruz. Bizlerde bu çalışmalara elimizden geldiği kadar haberlerimizde yer vererek katkı sunmaya gayret ediyoruz” dedi.

Yaklaşık bir saat süren ziyaret ve işitişe toplantısının ardından Dernek Başkanı Hacı Birsen tarafından GAPGündemi Gazetesi ve GAP Şehir Dergisinin Şanlıurfa ve bölge turizmine katkılarından dolayı Veysel Polat’a plaket takdim edildi.