Tuğba POLAT/ Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Ziraat Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirilen programa; Harran Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Hançer, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Kaya, 8 farklı Avrupa Birliği ülkesinden 15 farklı üniversitede görevli akademisyenler ve üniversite temsilcileri katıldı.


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Hançer, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Kaya ve AB Ofisi Erasmus Program Koordinatörü Doç. Dr. Ayşe Cebeci'nin açılış konuşmaları yaptığı programda, paydaş kurum ve üniversitelerle; öğretim, çalışma, en iyi uygulamaları paylaşma ve uluslararası işbirliği alanlarında görüşmeler yapıldı.


Yeni dönemde yapılması planlanan faaliyetler ve Erasmus hareketliliği hakkında bilgilerin paylaşıldığı toplantıda dünyanın farklı ülkelerinden gelen üniversite temsilcilerinin sunumlarına geçildi. Bu kapsamda yurt dışından gelen temsilciler, ülkeleri ve üniversiteleri ile ilgili bilgiler paylaştılar.


3. Uluslararası Hafta programında, katılımcılara Harran Üniversitesi, tarihin sıfır noktası olarak bilinen Göbeklitepe, dünyanın ilk üniversitesi olarak bilinen Harran Kazıları ve Türkiye'nin Güneydoğu Bölgesi hakkında bilgiler paylaşıldı. Program, Türk kültürü, tarihi, mutfağı ve geleneklerini keşfetmek için fırsatlar sunuldu.


Ayrıca uluslararası üniversiteler arasında iş birliğini sağlamak ve sürdürmek için katılımcılar arasında bulunan, dünyanın farklı üniversitelerinde gelen temsilciler, Harran Üniversitesi'nin ilgili birimleriyle temaslarda bulunarak bilgi aldı.


Harran Üniversitesi ile programda yer alan üniversiteler arasında Erasmus iş birliğini, bölümler arası öğrenci ve hoca değişimi çalışmaları amacıyla düzenlenen program kapsamında; yabancı üniversite temsilcileri Harran Üniversitesi Merkezi Kafeterya girişinde stant kurularak, kendi ülkeleri, üniversiteleri ve kültürleri ile ilgili tanıtımlar yaptı.