Faruk DEVECİ/ Pandemi sürecinin ardından kısıtlamasız ilk Ramazan ayı, tüm Türkiye'de olduğu gibi, Şanlıurfa'nın dört bir yanında dolu dolu etkinliklerle yaşanıyor. Bu adreslerden bir olan Siverek ilçesinde, her yaş gurubundan vatandaş belediyenin organize ettiği etkinliklerde keyifli anlar yaşıyor.
Düzenlenen etkinliklerde çocuklar için palyaço gösterisi düzenleyen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, çocuklara pamuk şeker ikramında bulunuyor.
Hacivat ve Karagöz oyununun sahnelendiği etkinlikler kapsamında sıra gecesi ekibi tasavvuf müziği ve çeşitli ilahiler seslendiriyor. Belirlenen periyotlarla ilçenin farklı bölgelerde düzenlenecek etkinliklerle ramazan gelenekleri canlandırılıyor.
İlçedeki Ramazan programlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hacı Asal, ramazanın ruhunu ve geleneklerini yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.
İlk programın tarihi Cudi Paşa Konağında düzenlendiğini belirten Asal, 'Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak çeşitli ramazanın geleneklerini ve ruhunu yaşatmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda etkinliklerimizin startını verdik. Etkinliklerimizde çocuklarımız için palyaço gösterisinin yanı sıra çocukların vazgeçilmez lezzeti pamuk şeker ikram ediyoruz. Hacivat ve Karagöz oyununun akabinde de sıra gecesi ekibimiz ilahiler seslendiriyor. Gayemiz vatandaşlarımızın Ramazan'ı dolu dolu yaşaması. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum' diyerek ilçedeki Ramazan coşkusunun süreceğini belirtti.
Çocuklarıyla beraber etkinliğe katılan Halil Aslan, 'Ramazan ayının ruhuna uygun etkinlikler olması çok güzel. Çocuklarım palyaço, Hacivat ve Karagözle eğlendi, bizde yetişkinlerde ilahilerle huzur bulduk. Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak ve ekibine teşekkür ediyorum' diye konuştu.