Haber Merkezi / Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tarihi yapılara sahip çıkmak ve geleceğe taşımak için kent genelinde bulunan birçok yapının turizme kazandırılması amacıyla çalışmalarına hız veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Atatürk Bulvarında bulunan ve yıllardır atıl durumda olan tarihi Hacı Kamil Konağında başlattığı restorasyon tamamlama aşamasına geldi.
Yıllardır atıl vaziyette kaderine terk edilen tarihi yapılara sahip çıkan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Hacı Kâmil Konağı'nı tarihi yapısına uygun olarak restore ediyor. Restorasyon çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte tarihi konak kent turizmine kazandırılacak.
1903 yılında 12 Bin altın harcanarak Hacı Yusuf Kâmil tarafından yaptırılan Hacı Kamil Konağı tarihi dokusu korunarak kente özgü Nahit taşlarla süslendi.
Şanlıurfa'nın tarihi kimliğinin ön plana çıkarılması, tarihi mirasın gelecek nesillere aktarılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan "Hacı Kamil Konağı'nda başlatılan restorasyon çalışmaları aslına uygun bir şekilde titizlikle yürütülüyor.