Seyfullah POLAT / 2022 yılı içinde projelendirilerek GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü destekleriyle faaliyetine başlayan Eyyübiye Sera Kent'te, 4 mevsim üretim için iklimlendirme sistemleri kurulmaya başladı.
Toplam 15 dekardan oluşan seralarda şimdiye kadar gerçekleştirilen üretim denemelerinde büyük rekolte elde edildiğini vurgulayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, ilçe ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar yapması hedeflenen Eyyübiye Sera Kent'in 4 mevsim üretim yapan bir tesis olarak bölgedeki girişimcilere de öncülük edeceğini söyledi.

SERA KENT'TEKİ BAŞARI, BİZLERE DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU GÖSTERDİ
Geçen yıl ıslah edilmiş Şanlıurfa tipi yerli tohumlardan rekor düzeyde salatalık ve biber hasadı yapıldığının altını çizen Başkan Mehmet Kuş, "İlçemizde şehircilik faaliyetlerinde önemli adımlar atarken, özellikle dezavantajlı nüfusa yönelik istihdam projelerini de hayata geçiriyoruz. İlçedeki istihdam olanaklarının artırılması ve girişimcilerin teşvik edilmesi noktasında çalışmaya devam ediyoruz. Bu anlamda geçen yıl açılışını gerçekleştirdiğimiz Eyyübiye Sera Kent'te elde ettiğimiz tecrübe, ilçemizde seracılığın geleceği için bizlere önemli bir kazanım sağladı. Alanında uzman bir ekiple yola çıktığımız Eyyübiye Sera Kent'in ilk etabındaki başarı, doğru yolda olduğumuzu bizlere gösterdi" diye konuştu.

SERA KENT, ÖRNEK BİR İSTİHDAM PROJESİ OLDU
Sera Kent'in sürdürülebilir bir altyapıya kavuşmasının önemine değinen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, "Bu proje vatandaşın hayatına doğrudan etki ediyor. Sera Kent projemiz, ilçemizde üretim ve istihdamın gelişmesine yönelik örnek bir proje olarak gösteriliyor. Şu anda yapılan hasattan elde edilen geliri, doğrudan buranın bütçesine ilave ediyoruz. Projemizin diğer etapları tamamlanıp, tam kapasite üretime başlandığı zaman tesisin kendi ayakları üzerinde durabildiğini göreceğiz. İnşallah bu projemiz müteşebbislere destek olacak, seracılık yatırımı yapacak müteşebbislerle tecrübelerini paylaşacaktır" diye konuştu.
Eyyübiye Belediyesi Sera Kent'inde 3 adet 5 dekarlık, 10 adet 1 dekarlık ve 4 adet 250 metrekarelik olmak üzere toplam 17 sera inşa edilecek. Alternatif ürün yetiştiriciliğine yönelik demonstrasyon çalışmalarının yapılacağı seraların da kurulacağı projeden elde edilecek gelirle, yeni projelerin gerçekleştirilmesi de hedefleniyor.