Mutlu GÜNEŞ/ Hz. Elyesa, Rahime Hatun ve Hz. Eyyub'un türbelerinin yer aldığı Viranşehir'e daha çok ziyaretçi çekebilmek adına başlatılan proje, yeni kurulacak Eyyüp Nebi Vakfı aracılığıyla yönetilecek. Vali Salih Ayhan Başkanlığında Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel ve Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci'nin katılımıyla yürütülen proje hakkında düzenlenen toplantıda, izlenecek süreçle ilgili çalışmalar konuşuldu.
Konuya ilişkin Viranşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "Hz. Elyesa, Rahime Hatun ve sabır peygamberi Hz. Eyyub'un türbelerinin yer aldığı bölgede yürütülen projeyi, kuracağımız ortak bir vakıf aracılığıyla yönetmeyi hedefleyen Vakıf kuruluş toplantımızı paydaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Bu şehirde güzel olan her şeyi el birliğiyle yaptık; öyle de yapacağız. Vakfımız ve projemiz Şanlıurfa'mıza hayırlar getirsin!" ifadelerine yer verildi.
2023 Yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti payesinin Şanlıurfa turizmi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ise Hz. Elyesa, Rahime Hatun ve Hz. Eyyub'un türbelerinin yer aldığı bölgede yürütülecek çalışmalarla ilgili vakıf kurulması kararı aldıklarını ve alınan kararın hayırlara vesile olmasını diledi.