Haber Merkezi / Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül beraberinde Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk ile birlikte Şanlıurfa Şıracılar - Kuruyemişçiler Oda Başkanı Ahmet Aslan ve Yönetim Kurulunu ziyaret ederek yapımı tamamlanan mescidin açılışını dualarla gerçekleştirdiler.
Büyükşehir Belediyesince Şanlıurfa Ticaret Merkezi (ŞUTİM) de yapımı tamamlanan ve modern bir görüntü oluşturan elektronik kapılar sayesinde güvenliğin arttığını ifade eden Başkan Beyazgül esnaflarımızın eksiklerini bir bir gideriyoruz" dedi.
Başkan Beyazgül, " Şıracılarımız ve Oda Başkanımız bizlere birçok konuyu dile getirdiler. Bunlardan biri olan deforme olan ve kötü bir görüntü oluşturan hal pazarı giriş kapılarını yenilemekti. Yapmış olduğumuz otomatik ve modern kapılarla birlikte burada güvenlik daha da artmış oldu. Daha sonra mescit talepleri oldu. Biz bu talebi de yerine getirerek yer tahsisinde bulunduk. Esnaflarımızın rahat ve temiz bir ortamda ibadetlerini yapmaları için mescidimizi hazır hale getirerek bugün de hizmete sunduk. Eksikler mutlaka olacaktır. Bu eksikleri de gerek Büyükşehir Belediyesi olarak biz gerekse de ilçe belediyelerimiz ve başkanlarımızla birlikte çalışarak hallettik. Esnaflarımız burada huzur içerisinde ibadetlerini yerine getirebilirler." İfadelerini kullandı.
Meslek gruplarının tek bir çatı altında toplanması gerektiğinin altını çizen Başkan Beyazgül, " Bütün meslek gruplarını ilgilendiren bir konu üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Bizim ticaret anlamında gelişmemizi engelleyen nedenlerden biri geniş alanlarımızın olmaması, ticaretimizi daha modern ve kendimize ait alanlarda yapmıyor olmamızdan kaynaklandı. Bu durum bizi çok ileriye götürmedi. Meslek gruplarımıza yer tahsisi konusunda kolları sıvadık. Bir yandan Ankara temaslarımızda diğer yandan şehrimizde yer konusunda araştırmalar yapıyoruz. Her ne kadar geç kalınmış bir durum olsa da göreve geldiğimiz zaman arkadaşlarımızın kooperatifleşmesini ve üyeler kaydetmesini istemiştik. Şıracılar ve Kuruyemişçiler Oda Başkanımızda bu durumu sağlamış durumdadır. Bizler de elimizi taşın altına koyarak bu kooperatiflerimizin yer konusunu halletmeye devam ediyoruz." Diye konuştu.
Şanlıurfa'nın tarım şehri olduğunu ancak ticaretin de merkezi olması yolunda önemli adımlar attıklarını kaydeden Başkan Beyazgül, " Şanlıurfa tarım şehri elbette ancak ticaretin de cazibe merkezi olması gerekiyor. Şanlıurfa aynı zamanda fıstığın şehridir. Türkiye'de en fazla fıstık Şanlıurfa'da yetişiyor. En çok fıstık ağacı da Şanlıurfa'da yetişiyor. Buradaki her bir arkadaşımız, esnafımız da eline fıstığı aldığı zaman fıstığı eliyle tartıyor ve kalitesini elleriyle anlayabilecek kabiliyetteler. Bu yetenek ve kabiliyetin artık hak ettiği yere ulaşması gerekiyor. El ele verip Şanlıurfa'yı en iyi yerlere taşıyacağız" ifadelerini kullandı.
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ise Büyükşehir Belediyesi ile birlikte esnaflarımızın yanında yer almaya devam ediyoruz. Zeynel Başkanımızın ve bizlerin destekleriyle buradaki mescidi tamamladık ve esnaflarımızın hizmetine sunduk" diye konuştu.
Şıracılar - Kuruyemişçiler Oda Başkanı Ahmet Aslan da Başkan Beyazgül ve emeği geçen herkese teşekkür etti.