Haber Merkezi / Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Halfeti'nin doğal güzelliklerini ve eşsiz kültürel yapısını daha da ön plana çıkaracak çalışmalara imza atarak Halfeti'ye modern marina, yüzen köprü, kent park ve yeni otopark yapım çalışmalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, incelemelerde bulundu.
Tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve iklim yapısıyla Türkiye'nin ve dünyanın bir çok yerinden turistlerin akın ettiği, bir kısmı suyun altında kalan eski Halfeti'yi turizm lokomotifi yapmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, turistlerin bölgeye akın etmelerini sağlamak amacıyla bir çok çalışmaya imza atıyor.
Turizm sezonunun bitmesi ve gelecek yaz sezonuna hazırlanmak için Halfeti'de hummalı bir çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, eski Halfeti'nin tarihi sokak yapısını bozmamak ve turistlerin rahat bir şekilde bölgeye gelmeleri amacıyla Marina, yüzen köprü, 43 Dönümlük kent park, semt sahası, 285 araçlık oto park inşa ediyor.
Jeolojik ve sosyolojik yapısı ile Şanlıurfa'nın tarihi değerlerini güzel bir yapı ile anlatan ve Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin "Sakin Şehir" ağına dahil ettiği eski Halfeti'ye herkesin sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi; "Turizm açısından Şanlıurfa'nın göz bebeğidir Halfeti. Şanlıurfa'mız Halfeti'miz turizm açısından yüksek potansiyele sahip. Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediye ve Kaymakamlığın burada yapacağı projelerle yeni sezonda Halfeti bambaşka olacak. Buraya gelen misafirler memnuniyetle ayrılacaklar. Halfetililer buraya sahip çıkarak tanıtımına yardımcı olmalılar" dedi.
Halfeti'de semt sahası, oto park ve kent parkını beraberinde Halfeti Kaymakamı ve vekaletten Halfeti Belediyesi'ne kayyım olarak atanan Şeref Albayrak, Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte inceleyen Başkan Çiftçi: "Halfeti ilçemizde spor tesisimizde çalışmalar devam ediyor. Her ilçeye büyük park projesi demiştik. Siverek için proje aşamasında, diğer ilçelerimizde de yapımlarına devam ediliyor. Büyük parklar ilçelerin çehresini değiştiriyor. Vatandaşlarımız için ise nefes alabilecek alanlar oluyor. Halfeti şehir parkıyla sosyal ve çevre yönüyle ilçemizi geliştirecektir. Halfeti Parkında kafeterya ve restaurant olacak. İlçemizde Marina, yüzen köprü, 43 Dönümlük kent park, semt sahası, 285 araçlık oto park, mezarlık çalışması icrai daire başkanlıklarımız tarafında yapımları sürdürülüyor" dedi.
Başkan Çiftçi 2017 Halfeti programını yeni atanan Kaymakam Şeref Albayrak, ile planlayacaklarını sözlerine ekledi.