Haber Merkezi / Viranşehir Belediyesi tarafından organize edilen, İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce desteklenen 'Kadim Şehirde Kadim İzler Yarat' temalı Viranfest günleri başladı.
Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen festivalin açılışına, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, İlçe Kaymakamı Önder Çengel, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Güleç, Viranşehir Emniyet Müdürü Zekeriya Baran, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yağan, AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Ali Tekin, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.
Yoğun ilginin olduğu Festivalin açılış töreninde konuşan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, İlçe tarihinde ilk kez böylesi geniş kapsamlı ve çok amaçlı bir festivalin düzenlendiğine dikkat çekerek, Festival günlerinin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, emeği geçenlere teşekkür etti.
Festival içeriğinin dolu olduğunu ve yaklaşık 2 ay süreceğini belirten Başkan Ekinci, Etkinlik günlerinde birbirinden güzel programlar, Konferans, Konser, Tiyatro, Stand-Up, Seminer, Bisiklet turu, Turnuvalar, Sergiler, Masal anlatım etkinlikleri, Yöresel ürünler standı, Bilgi yarışmaları, Üniversite tanıtım fuarı, Sinema ve Panellerin tertip edileceğini söyledi.
Vatandaşları festivale davet eden Başkan Ekinci, Viranşehirlilerin festivalden en iyi şekilde yararlanmasını amaçladıklarını kaydetti.
Açılışta birer konuşma yapan Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Ali Tekin, Festivalde emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Protokol üyeleri yapılan konuşmaların ardından Festivalin açılış kurdelesini kesip Viranfest günleri kapsamında Antropolog Ahmet Yavuklu tarafından açılan 'Kadim İzler Bedene Nakşedilen Tarih' Daq (Dövme) geleneğinin resmedildiği ve kitaplaştırıldığı projenin sergi çalışmasını gezdi.
Sergiye hayran kalan protokol üyeleri, Daq (Dövme) geleneği, tarihi ve işlenişi ile ilgili Antropolog Ahmet Yavuklu'dan bilgi aldı.
Protokol heyeti, daha sonra Viranfest günleri etkinlikleri kapsamında İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Güldoğan'ın bilimsel danışmanlığında Viranşehir Tarihini gün yüzüne çıkaracak Sefertepe'de yapılan arkeolojik kazı çalışmaları ile ilgili sunumu izledi.
Doç. Dr. Emre Güldoğan tarafından yapılan sunumda katılımcılara kazı ile ilgili bilgi verildi.
Dolu dolu geçen Festivalin birinci gün programı, Akademisyen-Yazar Prof.Dr. Uğur Batı'nın 'Sen Hiç İlham Perisi Gördün mü ?' KKTC Başkonsolosu Fahri Yünlüer'in 'Tarihten günümüze Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilişkileri' ve Akademisyen-Yazar Prof.Dr. Uğur Batı ile Araştırmacı- Yazar Hüsamettin Oğuz tarafından verilen 'Dijital Çağda Ebeveyn Olmak' konferanslarıyla devam etti.