Faruk DEVECİ/ Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın seçim vaatleri arasında bulunan Karşıyaka Kapalı Semt Pazarı ve Spor Kompleksi; mehter takımı ile halk oyunları gösterileri eşliğinde, vatandaşların yoğun katılım gösterdiği törenle resmi açılışını gerçekleştirdi.

CANPOLAT: KRONİKLEŞEN SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN GAYRET EDİYORUZ
Açılış töreninde vatandaşlara hitap eden Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 'Sayın Valimiz Urfa'da açılışlarla başladı, bu da Haliliyemize nasip oldu. Bizler burada, seçildiğimiz günden itibaren başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere yerel yönetimlerimizle Şanlıurfamızı, Haliliyemizi güzelleştirmek adına gece gündüz demeden, özellikle de kronikleşmiş sorunları çözmeye gayret ediyoruz. Şu anda Karşıyaka Mahallemizdeyiz. Karşıyakalı kardeşlerim iyi bilirler, burada semt pazarı yoktu. Sokakta yazın güneşte, kışın soğukta Pazar alışverişi yapıyorlardı. Bizler göreve geldikten sonra çok güzel bir tesis çizimini gerçekleştirdik. Yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik bir kapalı alan, hemen arkasında Zabıta Müdürlüğü ve yine çocuklarımızı düşünerek halı saha ve hayırsever bir vatandaşımızla birlikte caminin temelini attık, inşasını gerçekleştiriyoruz.

'HALİLİYE'DE AÇILIŞTAN AÇILIŞA KOŞACAĞIZ'
İlçenin dört bir yanında devam eden projelerin yakın zamanda hizmete sunulacağını müjdeleyen Canpolat, 'Artık açılıştan açılışa koşacağız. Geçtiğimiz günlerde Göbeklitepe Parkımızı açtık. İbrahim Tatlıses Kültür Merkezimiz de bitmek üzere, en kısa süre açılışını gerçekleştireceğiz. Sancaktar Kompleksimizin yüzde 90'ını bitti, inşallah onu da açacağız ve akabinde Ahmet Yesevi Kompleksine geçeceğiz. Ağustosa ayında inşallah Bakanımızın da katılımıyla 118 dönümlük Millet Bahçemizin açılışını gerçekleştireceğiz. Tabi ki bu gücümüzü Cenab-ı Allah'tan ve sizin teveccühünüzden alıyoruz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'dan ve değerli Bakanlarımızdan, Milletvekillerimizden alıyoruz. Bu teveccüh ve destek bizim hizmet aşkımızı kamçılamaktadır' diyerek katılımlarından ötürü vatandaşlara ve protokol üyelerine teşekkür etti.

VALİ AYHAN: ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM OLACAK
Törende konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise kentteki ikinci gününde kurdele ile göreve başladığını belirterek, 'Urfalılar, bizi duayla karşıladılar. Sultan Şehri Sivas'tan Peygamberler Şehri Urfa'ya geldik. Önemli olan aşkla, şevkle, birlik ve beraberlikle bu kente hizmet etmektir. Belediyecilikte çok güçlü bir değişim oldu. İnsanın ve yaşamın olduğu her alanda hizmet vermeye başladılar. Bundan dolayı Urfa gibi güzel bir memleketimizin ikinci gününde kurdele ile göreve başlamak nasip işidir. Demek ki bol bol kurdele keseceğiz, bol bol hizmetleri hemşerilerimizin kullanımına sunacağız. Turizm, en başta da eğitim üzerine çalışmalar yapacağız. Haliliye Belediyemizi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilçe belediyelerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu hizmeti kullanacak olan Karşıyakalı hemşerilerimize hayırlı olsun diyorum, Rabbim nice güzel hizmetlerde buluşmayı nasip etsin' diye konuştu.

BEYAZGÜL: URFA HER HAFTA 1-2 AÇILIŞA ŞAHİT OLACAK
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise Urfa'nın büyük bir değişime sahne olduğunu belirterek, 'Haliliye Belediyemiz, Semt Pazar Kompleksini, camisiyle, halı sahasıyla, muhtarlık eviyle açıyor. Belediye başkanlarımız, 3 yıl boyunca gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Haliliye Belediye Başkanımızın ifade ettiği gibi bundan sonra açılışlar devam edecek. Her hafta 1-2 açılışla Urfa'yı süsleyeceğiz Allah'ın izniyle. Biz bu şehre hizmet ederken, ilçe başkanlarımızla el ele vereceğiz. İşte şimdi bu eserler ortaya çıktı. Biz, eser siyaseti yapıyoruz. Biz, taş taş üstüne koyuyoruz. Tekrar Mehmet Başkanımıza teşekkür ediyorum' diyerek ilçeye kazandırılan hizmetin hayırlara vesile olmasını diledi.
Törende konuşma gerçekleştiren AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş da, Sosyal Belediyecilik anlayışının önemine değinerek, Şanlıurfa'daki değişim ve gelişime vurgu yaptı.

ŞAMPİYON SPORCULARA KUPALARI TAKDİM EDİLDİ
Açılış konuşmaları sonrası Haliliye Belediyespor bünyesinde yetişen ve katıldıkları şampiyonalarda derece alarak kentin gururu olan sporculara kupaları ve madalyaları takdim edildi. Törenin ardından ise protokol tarafından kesilen kurdele ile Karşıyaka Kompleksinin resmi açılışı gerçekleşti.

150 YETİM ÇOCUĞA BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ
Açılış alanında Haliliye Belediyesi tarafından belirlenen 150 yetim çocuğa ise bisiklet hediye edildi. Mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar, Haliliye Belediyesine ve Başkan Mehmet Canpolat'a teşekkürlerini iletti.
Karşıyaka Kompleksinin açılışı törenine çok sayıda vatandaşın yanında; Haliliye Kaymakamı Metin Esen, Önceki Dönem Belediye Başkanlarından Uğur Esat Akgöl, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal, Meclis Üyeleri ve Mahalle Muhtarları da katkılım gösterdi.