Bekir POLAT/ Kültür ve Turizm Bakanlığı, Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Harran Üniversitesi, ŞANDES, İMEF, Telif Hakları Genel Müdürlüğü, TİMBİR ve Ankara HBM işbirliği ile " Kültür ve Turizm Haberciliğini Yaygınlaştırma " projesi kapsamında Şanlıurfa'da faaliyet gösteren gazetecilere yönelik kültür ve turizm haberciliğinin önemine ilişkin panel düzenlendi.
Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda Ev sahipliğini Şanlıurfa Kültür ve Turizmini Destekleme Derneği'nin (ŞANDES) üstlendiği panele, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Vekili Faruk Bayuk, Kültür ve Turizm İl Müdürü Aydın Aslan, Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Zübeyir Zorlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Şanlıurfa Bölge Müdürü Efe Murat, Basın İlan Kurumu Şanlıurfa İl Müdürü Rıza Kara, TİMBİR Kurucusu ve IMEF Başkanı Süleyman Basa, ŞANDES Genel Başkanı Cengiz Aksan ile Akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, panelin hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.
ŞANDES Genel Başkanı Cengiz Aksan, kültür ve turizm haberciliğinin değerini anlamak için böyle bir proje başlattıklarını belirterek Şanlıurfa gibi bir kültür, inanç ve turizm merkezinin tanıtımının önemine değinerek kültür ve turizm haberciliğinin önemine vurgu yaptı.
Açılış konuşmalarının ardından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar, gazetecilikte etik kurallar ve dezenformasyon konusunda bilgilerin yanı sıra internet güvenliği hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Eda Turancı, katılımcılara turizm haberciliği hakkında bilgi verirken özellikle yerel basın mensupları için kültür ve turizm haberciliğinin önemli bir alan olduğunun altını çizdi.
Panelde, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Elif Emre Kaya kültür haberciliğine ilişkin yaptığı sunumda yerel ve ulusal gazete ve internet sitelerinde kültür sanat haberlerine gereken önemin verilmediğini belirterek bu haberlerin toplumun gelişimi için çok önemli içerikler olduğuna dile getirdi.
Yaklaşık 1,5 saat süren panel katılımcılara sertifika takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.