Haber Merkezi / Karaköprü Belediyesi daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre için başlattığı 'Sıfır Atık' kampanyası kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Çevre Koruma Birimi tarafından yürütülen çalışmalarla ilçedeki vatandaşlara ve çocuklara geri dönüşümün önemi, doğayı korumak için atıkların nasıl değerlendirilebileceği konusunda bilgilendirme etkinlikleri gerçekleştiriliyor.
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'nin de önem verdiği ve üzerinde durduğu kampanya kapsamında okullarda öğrencilere verilen eğitimlerin ardından pazar yerlerinde ve parklarda kurulan stantlarla vatandaşlara hem geri dönüşüm konusunda bilgi veriliyor hem de bilgilendirici broşürler dağıtılıyor.
Ayrıca stantları ziyaret eden vatandaşlara atık yağ kutusu, sokak hayvanları için kedi-köpek maması ve çocuklar için çevre korumayı anlatan kitaplar hediye ediliyor.
Vatandaşlar da doğayı korumaya yönelik yapılan, geri dönüşümle de ekonomiye katkı sağlayan bu çalışmalardan memnuniyetlerini dile getirip çevreye duyarlılıklarından dolayı Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve çevre koruma ekibine teşekkür ettiler.