İLKHA/ Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR İl Başkanı Emin Özaslan, yılın son Cuma'sında ise gündeme getirip çözüme kavuşmasına vesile olunan 7 çalışmayı kamuoyu ile paylaştı.

Şanlıurfa'nın birçok sorununu gündeme taşıyan ve ciddi anlamda kamuoyu oluşturan Özaslan ve ekibi, çözüme kavuşan sorunları tek tek dile getirdi.
Parti teşkilatı ile beraber tam kadro olarak kameralar karşısına geçen Özaslan, 2022 yılında çözümüne kavuşan projeleri anlattı.

"Eyyübiye ilçesinde 9 bin öğrencinin eğitim gördüğü kampüste üst geçit çalışması başlatıldı"
"Sol tarafımda görmüş olduğunuz Buhara Eğitim Kampüsü. Burada, 5 lise, 3 ortaokul ve 1 anaokulu var. Toplamda 9 bin öğrenci eğitim görüyor. Burada kazalar oldu. Hayatını kaybeden veliler oldu! İnsan hayatından daha değerli bir şey yoktur. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi daha önce buraya üst geçit yapacağına dair söz verdi. Üst geçit halen yapılmadı." sözleriyle hatırlatmada bulunan Özaslan, Buhara Eğitim Kampüsünde üst geçit çalışmalarının başladığının müjdesini verdi.

"İndirimli elektrik faturaları artık E-Devlet'ten ödeniyor"

Geçtiğimiz haftalarda PTT önlerinde oluşan kuyrukları gündeme getiren Özaslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının harekete geçmesini sağladı. İndirimli elektrik faturalarının artık E-Devlet üzerinden ödenmesine vesile olan HÜDA PAR'ın bu çalışması halk tarafından büyük bir takdir topladı.

Karaköprü ilçesindeki atıl durumdaki park hizmete açıldı
"Burası Karaköprü Yaşam Parkı. Halkın parası nasıl çöpe atılıyor, görüntülerde görüyorsunuz! İnsanlar sulama kanallarında, baraj göllerinde boğulurken maalesef burası halen böyle duruyor" hatırlatmasında bulunan Özaslan, belediye yönetimini harekete geçirerek Karaköprü Yaşam Parkı'nın hizmete açılmasını sağladı.

"Haliliye ilçesinde kaderine terk edilen bina hastaneye dönüştürüldü"
Haliliye Belediyesi tarafından Devteşti Mahallesi'nde milyonlarca para harcanarak yapılan ve kaderine terk edilen bina, HÜDA PAR'ın çözüm önerisiyle beraber gündeme getirmesi sonucu hastaneye dönüştürüldü. Geçtiğimiz haftalarda Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan tarafından açılışı gerçekleştirilen bina, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Haliliye Semt Polikliniği ve Diş Hastanesi olarak halka hizmet vermeye başladı.

Karaköprü ilçesinde Mezarlık sorunu da çözüme kavuştu
Hatırlanacağı üzere Karaköprü İlçesi'nde yol çalışmalarından dolayı eski mezarlığın kaldırılacağı yönünde büyükşehir ve ilçe belediyesi karar almıştı. İlçe halkına yer tahsisi konusunda birden fazla yer sözü veren belediye, tahsis ettiği en son yerin de uygun olmadığı yönünde karar almış ve ilçe halkını mağdur etmişti. HÜDA PAR'ın "mağdur edilen Karaköprü halkı için acil olarak mezarlık yeri tahsisi yapılsın" çağrısı karşılık buldu. Belediye yetkilileri oluşan yoğun kamuoyu baskısı sonucu mezarlık için yeni bir yer tahsis ederek çalışmaları başlattı. Böylece HÜDA PAR'ın gündeme getirdiği mezarlık sorunu da diğer sorunlar gibi çözüme kavuştu.

Suruç Ölüm Yolunun ihalesi yapıldı
HÜDA PAR'ın çeşitli eylemlerle gündeme getirdiği, sayısız insanın hayatını kaybettiği 'Suruç Ölüm Yolu' olarak bilinen, Şanlıurfa-Suruç ve Birecik arasında yer alan yol için hatırlanacağı üzere, HÜDA PAR teşkilatı yolda kefen giyip eylem yapmıştı. Ardından kazaların yaşandığı yolda 3 gün boyunca 'Ölüm Yolu Taziye Çadırı' kurmuştu. Yapılan bu çalışma ile yolun ismi Türkiye'de 'Suruç Ölüm Yolu' olarak literatüre geçti. Taziye çadırının ikinci gününde 4 kaza meydana geldi. HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan taziye çadırı önünde canlı yayında olduğu sırada bir kaza daha yaşandı. Bu olay Türkiye'nin gündemine oturdu. HÜDA PAR'ın bu çalışmaları neticesinde oluşan yoğun kamuoyu baskısı sonucu yıllardır beklenen yolun ihalesi nihayet gerçekleşti.

Organize Sanayi Bölgesindeki su sorunu için protokol imzalandı
Organize Sanayi Bölgesi'nde yeterli miktarda suyun olmayışı nedeniyle birçok fabrika sahibinin yatırımlarını ertelediğini dile getiren Özaslan "Yıl 2022, Organize Sanayi Bölgesi'nde yeteri miktarda su yok. Şanlıurfa'da suyun tam ortasındayız ve maalesef yıllardır Organize Sanayi Bölgesi'ne bir türlü su gitmedi." deyip bu sorunu da gündeme taşıyarak çözümüne vesile oldu. Şanlıurfa Valiliği, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalanarak su sorununun çözümü için adım atıldı.

"Yılbaşı gecesi silahlar patlamasın"
Son olarak yeni yılın memlekete hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Özaslan, "Biliyorsunuz, yarın akşam yılbaşı gecesi. Yeni yılın memlekete hayırlar getirmesini diliyoruz. Lütfen, bu yılbaşında hiç bir yerde silahlar patlamasın." çağrısında bulunarak herkesi sorumluluğa davet etti.