AA / Şanlıurfa Gençlik Merkezi üyesi gençler tarafından Beşşar Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasındaki Halep'in doğusundan tahliye edilen ihtiyaç sahipleri için "Halep'e ses ver" sloganıyla yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında daha çok sosyal medya aracılığıyla yürütülen yardım faaliyetleri kapsamında, 250 çuval un, 1 ton makarna, 200 koli gıda ve giyim paketi ile bebek mamalarının yanı sıra çeşitli insani yardım malzemeleri toplandı.
Yardımlar, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından temin edilen kamyon aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak için merkez önünde düzenlenen törenin ardından Halep'ten tahliye edilenlerin bulunduğu İdlip bölgesine doğru yola çıktı.
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Halep'e sahip çıkmak için duyarlılık gösteren gençlere teşekkür etti. Halep ile gönül köprüsü kurmaya çalıştıklarını anlatan Keşküş, ihtiyaç sahibi mazlumlara daha fazla yardım ulaştırılması gerektiğini ifade etti.
Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Keskin de Halep'te yaşanan insani drama Türkiye'nin sessiz kalmayacağını söyledi. Ülkedeki insanlara karınca kararınca destek olmak istediklerini vurgulayan Keskin, benzer faaliyetlere devam edeceklerini sözlerine ekledi.