Mutlu GÜNEŞ / AB Destekli Projelerin Tanıtımı ve görünürlüğünün arttırılması amacıyla Şanlıurfa Avrupa Birliği Bilgi Merkezi Koordinatörü Erol Yüncü tarafından planlanan Basın Bilgilendirme Toplantısının akabinde, Şanlıurfa Besi İhtisas Organize Bölgesi (Şanlıurfa Besi OSB) ile Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi (Şanlıurfa OSB) firma ziyaretleri gezi programında Özgünler Besi Çiftliği ve Payamlı Tekstil Hayvancılık işletmesiyle ECG Gürpınar Zeytin Yağı İşleme tesisi ziyareti edildi.
Toplantıda bir değerlendirme yapan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek ŞUTSO çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Şanlıurfa Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen bu programda sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Malumunuzdur ki, şehrimizde çeşitli sektörlerde yatırımcılarımız AB Desteklerinden faydalanmakta. Bu anlamda ilimizde yatırımcılarımızın ilk başvurdukları kurum Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu oluyor. Buradan tüm yatırımcı ve girişimcilerimizi TKDK'nın hibe ve destek programlarından yararlanmaya ve ilimize yeni üretim ve istihdam alanları sağlamaya davet ediyorum' dedi.
TKDK İl Koordinatörü Dr.Sadık Yetim ise kurumun çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Avrupa Birliği tarafından hibelerin verilmesinde önemli bir görevi yerine getiren TKDK'nın Şanlıurfa Besi Organize Bölgesinde yatırımlara önemli destekler verdiğini ifade eden Yetim, TKDK tarafından verilen hibelerin yüzde 55 ile yüzde 70 arasında değiştiğini ve şu ana kadar Besi Organize Bölgesinde 223 yatırıma 291 milyon hibe desteği verdiklerini kaydetti.