Yüksel POLAT/ Şanlıurfa Avrupa Birliği Bilgi Merkezi'nin organize ettiği panelde Şanlıurfa için önemli bir tarihi değer olan Kızılkoyun Nekropolü'nün Avrupa kültürü ile bağlantısı, Kültürel Miras, Göbeklitepe'nin sırlarının Kızılkoyun'da araştırılması, tarihi yapılar vasıtası ile Şanlıurfa'nın AB'den aldığı veya alabileceği hibeler gibi konular üzerinde duruldu.
Panelin ardından sahneye çıkan sanatçı Melek Mosso birbirinden güzel şarkılarıyla nekropol alanında bulunan izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.
Müziği ile UNESCO'ya aday şehir olan Şanlıurfa'da bulunmaktan ve Kızılkoyun Nekropolleri gibi tarih ve turizm kokan bir mekanda sahne aldığı için son derece mutlu olduğunu belirterek seslendireceği eserlerin arasında Şanlıurfa türkülerine de yer veren sanatçı Melek Mosso'nun seslendirdiği Urfa Türkülerine dinleyiciler de hep birlikte eşlik etti.
Avrupa Birliği'nin finanse ettiği konser yaklaşık bir saat sürdü. Konser süresince birçok şarkı ve türkü seslendiren sanatçı Melek Mosso'ya Şanlıurfalıların ilgisi oldukça yoğun oldu.