Faruk Deveci

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemleri devam ediyor. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin hedefi bu sefer Şanlıurfa'da görev yapan Hemşire Mustafa Aslan oldu.

Yapılan yasal düzenlemelere ve eğitim çalışmalarına rağmen Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemleri hız kesmiyor. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin hedefi bu sefer Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Acilde görev yapan Hemşire Mustafa Aslan oldu. Dün akşam görev yaptığı esnada hasta yakınları tarafından darp edilen Hemşire Mustafa Aslan'ın el ve kolunda kırıklar oluşurken darp raporu alan Mustafa Aslan saldırganlardan şikayetçi oldu.

Bu saldırlar çalışanları meslekten soğutuyor

Tutuklanan saldırganların bugün Hakim karşısına çıkartılması beklenirken konu ile açıklamada bulunan Şanlıurfa Sağlık- Sen Yönetim Kurulu Sağlık çalışanlarının ağır şartlar altında görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek; Değerli Basın Mensupları; Sağlıkta şiddet; zaman, zemin ve 'kurban' ayrımı yapmadan ilerleyişini kararlılıkla sürdürmektedir. Bu durumun maalesef mesleki bir realiteye dönüşmüş olması, sağlık çalışanlarını çok daha fazla endişelendirmekte, meslekten soğutmaktadır.

Sorumluluk sahibi olanların, şiddet olaylarını bütüncül bir çerçevede ele alıp, çözüm üretme yoluna gitmemeleri ise ayrıca düşündürücüdür.

Olay bazlı tepki ve yaklaşımlar, gündelik bir hassasiyet oluştursa da ne yazık ki meselenin kökten çözümüne katkı sağlamamaktadır.

Bu noktada Sağlık Bakanlığını bir defa daha önleyici, caydırıcı ve engelleyici adımlar atmaya davet ediyoruz.

Bu vesile ile dün akşam Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Acilde görev yapan Hemşire Mustafa Arslan'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor ve Sürecin yakın takipçisi olacağımızı bildiriyoruz' ifadelerine yer verildi.