Ayser POLAT/ Tarihi Hanlar Bölgesinde yer alan Arasa Hamamı, Tarihi Gümrük Hanı ile bölgede bulunan tarihi çarşıları betondan bir set gibi perdeleyen Özdiker Kuyumcular Çarşısının kaldırılması için çıkarılan acele kamulaştırma yetkisi Büyükşehir Belediyesine verildi.


122 işyeri kamulaştırılarak yıkılacak
Şehir merkezindeki sıkışıklığı gidermek ve tarihi hanlar bölgesine nefes aldırmak için birçok noktada kamulaştırma projesi başlatan Büyükşehir Belediyesi, Özdiker Çarşısındaki son durumla ilgili bilgi verdi. Kamulaştırma işleminin devam ettiği belirtilen açıklamada, yapılacak meydan yapım sürecini hızlandıracak tüm adımların atıldığı vurgulandı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, 'Özdiker Kuyumcular Çarşısında bulunan 122 adet dükkanın kamulaştırması ile ilgili işlemler devam etmektedir. Bu süreçte ticari faaliyetlerine devam etmek isteyen esnaflara, mülkiyeti Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait olan ve Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası yanında bulunan 50 adet dükkan ile kamulaştırma kanununa göre trampa(takas) önerilmiştir' ifadelerine yer verildi.