AA /Eriha kent merkezinde iş yerleri bulunan Ömer Antah ve kardeşi Ahmed Antah, pazar yerini kan gölüne çeviren bu saldırıdan kıl payı kurtularak katliama yakından tanıklık etti.
İdlibli kardeşlerin işlettiği marketin güvenlik kamerası, saldırı anında yaşanan korku dolu anları kaydetti.
sed rejiminin fırlattığı top mermilerinden birisinin sabah TSİ 08.04'te Antah kardeşlerin işlettiği iş yerinin hemen önüne isabet ettiği görülüyor.
14 yaşındaki Ahmed'in saldırıdan sadece 5 saniye önce iş yerinin dükkan önüne elindeki poşeti bırakarak içeriye tekrar geçip ölümden döndüğü an, iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi. Patlama sırasında Ahmed'in ağabeyi Ömer de marketin içerisinde bulunuyor.
Top mermisinin marketin hemen önüne düştüğü an görüntülere yansırken, şiddetli patlama sesinin hemen ardından saniyeler içerisinde her yeri toz dumanın kapladığı görülüyor. Elinden yaralanan Ahmed'in, patlamanın şiddetiyle hasar gören dükkanın hemen girişindeki masada oturan ağabeyi Ömer'in yaralandığını haykıran sesi görüntülere yansıyor.
Antah kardeşlerin kaçarak marketten ayrıldıkları yaklaşık 3 buçuk dakikalık görüntülerde, ilk saldırının ardından 6 şiddetli patlama sesi daha duyuldu.
Ahmed, saldırı sonucu başından yaralanan ağabeyi Ömer'i ambulansla hastaneye götürdü.


'İdlib'de okula giden çocuklar ölüyor'
AA ekibi, Eriha ilçesinde ölümden dönen İdlibli kardeşlere ulaştı.
Ahmed, yaptığı açıklamada, Esed rejim güçlerinin fırlattığı top mermisinin bulundukları iş yerinin sadece 5 metre uzağına isabet ettiğini söyledi. Olayın şokunu henüz üzerinden atamadığını dile getiren Ahmed, saldırı anında şans eseri markette müşterilerinin olmadığını kaydetti.
Ahmed, saldırıda okula giden çocukların da yaşamını yitirdiğini anımsatarak, 'İdlib'de okula giden çocuklar ölüyor. Ben 14 yaşındayım, ben terörist miyim? Rejim, gücünü sadece kadınlara, okula giden çocuklara ve bebeklere gösteriyor.' dedi.
İki ağabeyiyle dükkanda çalışarak geçimlerini sağladıklarını belirten Ahmed, saldırı sonucu iş yerlerindeki malzemelerinin kullanılamaz hale geldiğini ifade etti.

'Gözümün önünde insanlar paramparça oldu'
Başından hafif yaralanan Ömer Antah da saldırı sonucu korku dolu anlar yaşadıklarını anlattı.
Ömer, her şeyin saniyeler içerisinde medyana geldiğini belirterek, 'Duygularımı anlatamam. Bir anda yere serildim. Başıma isabet almıştım. Allah bu anı hiç kimseye yaşatmasın.' diye konuştu.
Rejim güçlerinin bölgeyi ele geçiremediği için sivil yerleşimlere saldırılar düzenlediğini anlatan Ömer, 'Dünyada sadece İdlib'de okula giden çocuklar ölüyor, geri dönmüyorlar. Allah bu duyguları hiç kimseye yaşatmasın.' ifadelerini kullandı.
Ömer, saldırı sonrası sinir krizi geçirdiğini aktararak, 'Saldırıda arabam zarar gördü, dükkanın önündeki ürünler kullanılmaz hale geldi. Gözümün önünde insanlar paramparça oldu. Allah zalimlerden intikamımızı alsın.' diye konuştu.
Eriha ilçe merkezinde bakkal dükkanı bulunan Velit Ahras da rejimin katliamına tanıklık ettiğini söyledi.
Ahras, Esed rejiminin Suriye'de kadınları ve çocukları da hedef almaya devam ettiğini, oğlunu kaybettiği bir saldırıda evinin de enkaza dönüştüğünü belirtti.