Mutlu GÜNEŞ / Şanlıurfa programı kapsamında Eğitim-Bir-Sen İşyeri Temsilcileriyle bir araya gelen Yalçın, yaptığı konuşmada, artan hayat pahalılığının kamu görevlilerini de zorladığını söyledi.
Ali Yalçın, şunları kaydetti:
'Ekonomik fotoğrafı gören, asgari ücreti yükselten hükümet, memuru da görmeli, alım gücünü yükseltmelidir. Memur maaşlarını yükseltmek için Seyyanen Zam, Refah Payı, Oransal Zam, Matrahları Yükseltme, Vergi Muafiyeti gibi birçok seçenek vardır.
Hükümet, asgari ücret tutarındaki ücretleri gelir vergisinden muaf tutmalı, sadece asgari ücretli istisnai tutulmamalıdır. Enflasyona ezdirmemek, gerçek enflasyonu görmek, enflasyonu gerçekten ezen ek zam vermekle olur. En düşük memur maaşı, fotoğrafı net bir şekilde göstermektedir. Çarşı, pazar, piyasa da rahatlatılmak isteniyorsa; bu yine asgari ücret gibi memura, sabit gelirliye vermekten geçer. Ek zam, ek göstergeler, sözleşmelilere kadro, öğretmenlik meslek kanunu başlıkları önümüzdedir.
Toplu Sözleşmede aldığımız karara dayanarak, asgari ücret sonrası bir araya gelip çalışmaya başlamak üzere mutabık olduğumuz konularda gecikmemeli, 15 Ocak maaşına ek zam yetişmelidir. Verilecek zamla memurun alım gücü yükseltilmelidir.
Ekonomideki dalgalanma, Avro ve Dolardaki hareketlilik ve TL'nin değer kaybı memur maaşlarını eritmiş, kamu görevlileri zorlanmaktadır. Ekonomik fotoğrafı gören, asgari ücreti yükselten hükümet memuru da görmeli, alım gücünü yükseltmelidir.'
Bazı ziyaretler ve sendika çalışmaları kapsamında kente gelen Memur Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet dün Vali Abdullah Erin tarafından ağırlanmıştı.