Abdurahman Deniz UĞURLU/ İslam İş birliği Teşkilatı tarafından 2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilen Şanlıurfa'da, Büyükşehir Belediyesi, şehrin en önemli tarihi ve turistik merkezleri arasında yer alan Kızılkoyun Nekropolünü ışıklarla aydınlattı.
Tarihi ve turistik mekânlarıyla açık hava müzesini andıran kentte, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından istimlak edilerek yıkımı gerçekleştirilen yapıların 1. ve 2. etap çalışmalarında toplam 103 kaya mezarı gün yüzüne çıkarıldı.
Roma dönemine ait 2 bin 200 yıllık kaya mezarlarının ortaya çıktığı mağaralarda tarihi dokuya uygun bir şekilde restorasyon ve ışıklandırma çalışması tamamlandı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatlarıyla yerli ve yabancı misafirler için gece de ziyarete açılan Kızılkoyun Nekropolleri, Şanlıurfa'ya farklı kentlerden gelen yerli ve yabancı misafirlerin uğrak noktası oluyor.
Alanı ziyaret eden yerli ve yabancı misafirler, ışıklandırma ile farklı bir görünüm kazanan ve içerisinde yürüyüş yolu yapılan Kızılkoyun Nekropol alanını daha rahat gezebilirken alanda bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kızılkoyun Nekropol alanını ziyaret eden Semih Altun isimli vatandaş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün ışıklandırma çalışmaları ile Nekropollere farklı bir görünüm kazandırıldığını belirtti. Altun, alanın gezilip görülmeye değer muhteşem bir havasının olduğunu ifade etti.

TURİZM BAŞKENTİNE KIZILKOYUN BAHÇESİ ÇOK YAKIŞTI
Şanlıurfa'da, turizm potansiyelinin arttırılmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kızılkoyun Çay Bahçesini kent turizminin hizmetine sundu.
Şanlıurfa'da turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi'nin Kızılkoyun Nekropol alanında yapımını tamamladığı "Kızılkoyun Bahçesi" tüm ihtişamıyla görenleri büyülüyor.Şanlıurfa'yı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler, Balıklıgöl platosunda yer alan Şanlıurfa Müzesi, Kale Eteği ve Kızılkoyun Nekropolü'nü geziyor.