Seyfullah POLAT/ Şanlıurfa'ya yeni meydanlar, yeni yeşil alanlar kazandırmak için şehrin farklı bölgelerinde kamulaştırmalar ve yıkımlar gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi; Başkan Beyazgül'ün talimatları doğrultusunda hayata geçirilen Kızılay Meydanı çalışmasında son aşamaya geldi.
Meydanda sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, meydanın en kısa sürede vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade etti.
Şanlıurfa'ya nefes aldıram park ve meydanlar kazandırdıklarını ve masal şehri Şanlıurfa'nın gerçek kimliğine kavuşacağını vurgulayan Beyazgül, "Kızılay Çay Bahçemizin yapımı için bundan bir müddet önce kamulaştırma çalışmaları yapıldı. Konut ve ticarethaneler burada kamulaştırıldı. Ticaret ve Sanayi Odası eski binası, Kızılay'ın binası ve yanlarındaki dükkanlar kamulaştırıldı. Burası Şanlıurfa'nın kalbi ve geçmişte de burası bir meydandı. Şimdi yine gerçek kimliğine kavuşuyor. Şanlıurfa güzel bir şehir, Şanlıurfa şirin bir şehir, masal şehri, bu şehri gerçek kimliğine kavuşturmak için dört elle çalışıyoruz. Kızılkoyun'da bir çalışma yaptık ve Kızılkoyun mağaralarını ışıklandırarak Şanlıurfa'ya bir gerdanlık taktık. Kızılkoyun'un yanı başında bulunan alan 60'a yakın konut ve işyerini kamulaştırdık ve orayı da Kızılkoyun çay bahçesi yaptık. Belediyemizin çok güzel bir bahçesi halkımıza sunulmuş oldu. Belediye hizmet binamızı yıkarak oraya da bir çay bahçesi kazandırdık orada da Şanlıurfa'mıza bir bilezik daha takmış olduk. Kızılay'da çalışmalarımız devam ediyor. Şanlıurfa'mıza ne kadar güzellikler katarsak o kadar da hizmet etmiş olacağız. Havuz, çimlendirmemiz, ışıklandırma çalışmaları yapılıyor. Burayı bir an önce tamamlayıp Şanlıurfa'nın hizmetine sunmak için arkadaşlarımız arı gibi çalışıyorlar. Şanlıurfa'ya güzel bir akıtma takmış olacağız" diye konuştu.