Mutlu GÜNEŞ / Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından AB İklim Diplomasisi Haftası vesilesiyle AB-Türkiye Gençlik İklim Forumu, Türkiye'deki üniversite öğrencilerini küresel iklim değişikliği karşısında çözüm odaklı öneriler üretmeye teşvik etmek amacıyla Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi (ŞUTSO) AB Bilgi Merkezi işbirliğiyle düzenlendi. Milano'daki Birleşmiş Milletler İklim Gençlik Zirvesi'nden ilham alınarak gerçekleştirilen forum, Şanlıurfa'dan 150 genci bir araya getirdi. Genç katılımcıların geliştirdiği somut önerilerin paylaşıldığı etkinlikte, gençlerin farkındalığını arttıracak çevrenin önemi konulu sunumlar gerçekleştirildi.
ŞUTSO Yönetim Başkanı İ. Halil Peltek, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı, Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen program, Başkan İ.Halil Peltek'in açış konuşmasıyla başladı. AB-Türkiye Gençlik İklim Forumunda 'İklim Değişikliğinin Getirdiği Riskler' konusuyla Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kentleşme ve Çevre Sorunları Bölüm Başkanı Prof. Dr.Mithat Arman Karasu, 'İklim Kriziyle Mücadele Etmek İçin Küresel Dayanışma ve İklimin Toplum Üzerindeki Psikolojik Etkisi' konusuyla Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve AB iklim Elçisi Prof. Dr. Nezih Orhon ve 'İklim Krizi ve Ekonomik Faktörler' konusuyla Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli birer sunum gerçekleştirdi.
Sunumların ardından atölye çalışmalarına geçildi. Atölye çalışmalarında üniversite öğrencileri iklim konusunda farkındalık yaratma adına grup görüşmeleri yaparak fikir alış verişinde bulundu.
Program, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.