Haber Merkezi / Gençlerin her anlamda gelişimine katkıda bulunan Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında da gençleri unutmadı. Öğrencilerin tatil dönemini farklı spor branşlarını öğrenerek yaz tatilini keyifli bir şekilde geçirmelerine imkan veren yaz okulları okulların açılmasına bir hafta kala sezonu törenle kapattı.
Eğitim öğretim döneminde gençlerin eğitimine katkıda bulunmak için bir çok alanda destekte bulunan Büyükşehir Belediyesi, gençlerin sporla iç içe olmaları ve güzel vakit geçirmeleri için 21 branşta ücretsiz yaz kurslarını açmıştı. Kültür, sanat ve spor faaliyetlerinde birçok kurs veren Büyükşehir Belediyesi ücretsiz yaz kurslarından 6 bin 800 öğrenci faydalandı.
Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirilen kapanış programına katılan Başkan Nihat Çiftçi, gençlere nasihatlerde bulunarak, eğitim konusunda herkese görev düştüğünü belirtti.
Burada bir konuşma yapan Başkan Nihat Çiftçi, 'Çocuklar bizim geleceğimiz olduğu için güzel bir yaz geçirmelerini istedik. Eğitim ve spor merkezlerimizde, yüzme havuzlarımızda kardeşlerimizin güzel bir şekilde faydalanmalarını sağladık. Şanlıurfa'mız Türkiye'nin en genç ili. Şanlıurfalı gençlere inanıyoruz. Anne ve baba olarak, eğitimci olarak, gençlik spor müdürlüğümüz ve Büyükşehir olarak imkanları biz oluşturacağız' diye konuştu.


'BÜYÜKŞEHİR SİZLER İÇİN ÇALIŞIYOR'
Kalkınmışlık seviyesinin yükselmesi için doğru bir eğitimin şart olduğunu vurgulayan Başkan Nihat Çiftçi, 'Hepimiz Şanlıurfa'nın kültür, sanat, eğitim, gelenek ve göreneğiyle ilgilenmemiz lazım. İnsan sadece fiziki mekanlarla mutlu olmuyor. Kalkınmışlık ve gelişmişlik sadece fiziki mekanlarda değildir, beyinlerde, yüreklerde ve bilgidedir. Geleceğimizi bu şekilde değerlendirmemiz lazım. Ağaç yaşken eğilir. Çocuklarımız küçükken onunla ilgileneceğiz. Sahipsiz bırakmayacağız. Büyükşehir Belediyesi sizler için çalışıyor ve tüm merkezleri ile sizin emrinizde. Sizlerin de bu konuda duyarlı olması gerekiyor' şeklinde konuştu.
Gençlerin yarının teminatı olduğuna değinen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı da, 'Böylesi güzel bir programa beni davet ettiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür ediyorum. Şanlıurfa'yı ayağı kaldıracak olan gençlerimizidir. Yeni nesil olan gençler Urfa'yı Urfa yapacak olan yarının teminatı olacak. Biz sizler için çalışıyoruz' dedi.
Öte yandan 21 branşta gerçekleştirilen yaz kursları gelecek yıl okulların kapanmasıyla birlikte devam edecektir.