Abdurahman Deniz UĞURLU / Arkadaşımız Tuğba Polat'ın hazırlayıp sunduğu "Memleketten Portreler" isimli programın ilk misafiri; Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları, İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem oldu.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kent Müzesi'nde çekimleri gerçekleştirilen program, GAPGündemi youtube kanalında yayınlandı.
Yoğun ilgi ve beğeni ile izlenen programda Tuğba Polat'ın sorularını yanıtlayan Gerem, merhamet ve infak bilinç ve şuurunun aileden kazanıldığını, iyiliğin herhangi bir okulda öğrenilemeyeceğini ifade etti.

Suriye iç savaşının ardından muhacirlere yönelik yaptıkları çalışmalara dikkat çeken Gerem, bugüne kadar binlerce tır yardım malzemesinin sınır ötesine yollandığını, Urfa içiyle birlikte Afganistan, Arakan, Filistin'den Afrika ülkelerine kadar ulaşabildikleri mazlum ve muhtaçlara yardım eli uzattıklarını sözlerine ekledi.
Bugüne kadar birçok ülkede yardım faaliyetlerinde bulundukları, gittikleri her yerde çocuklara özel ilgi gösterdiklerine vurgu yapan Gerem, kendisini en çok tebessüm ettiremediği Arakanlı çocukların etkilediğini sözlerine ekledi.
Röportajın tamamına GAPGündemi Youtube kanalından ulaşabilirsiniz.