Tuğba POLAT/ Bilindiği gibi ilçede işitme engelli çocuklar için bir okul olmadığı için vatandaşlara çocuklarının Eğitimi için Gaziantep ve Diyarbakır'daki işitme engellilere okuluna göndermek zorunda kalıyorlardı. Bu durum aileler için birçok maddi ve manevi sıkıntılara neden oluyordu.
İlçede faaliyete gösteren Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği (SİVİL-DER ) öncülüğünde İşitme Engelliler Okulu açılsın diye, Onursal Başkan Koçali Aymaz öncülüğünde oturma eylemi dahil birçok eylem yapılıp, Cumhurbaşkanlığına dilekçe ve mektuplar yazılmıştı.

SİVİL DER BAŞKANI AYHAN EKİNCİ'DEN, EMEĞİ GEÇENLER İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgilere göre ilçenin Selimpınar Mahallesi TOKİ evleri civarında açılan 8 derslikli İşitme Engelliler Okulunun eğitime başlamasından dolayı, Sivil Der Başkanı Ayhan Ekinci, emeği geçenler için sosyal medya hesaplarından bir teşekkür mesajı yayınladı.
Dernek Başkanı Ekinci yayınladığı mesajında; 'Öncelikle çok mutluyuz bu gün İlçemizde açılan okul bizler için çok anlamlıdır. Uzun süre dile getirdik gündemde tuttuk bu gün öğrencilerimizin okula geldiğini, standartlara uygun bir okulun açıldığını görmek bizleri çok mutlu etmiştir. Buradan bizim talebimiz için var gücü ile çalışan başta Milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar a, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül e, İl Milli Eğitim Müdürümüze, Kaymakamımıza İlçe Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ederiz' dedi.

MİLLETVEKİLİMİZ MEHMET KASIM GÜLPINAR'A YÜREKTEN TEŞEKKÜR
Kendisinin torununda işitme engelli olduğuna dikkat çeken SİVİL DER onursal Başkanı Koçali Aymaz, okulun eğitim ve öğretime başlamasından dolayı mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi;
'Okulun onarılarak hizmete açılmasında emeği geçen ve samimiyetle görevini yapan her kese gönülden teşekkür ediyorum. Ayrıca onarımın gerçekleşmesi, okulun açılması için elinden gelen desteği esirgemeyen Sayın Milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar'a yürekten teşekkür ve şükranlarını bir borç biliyorum. Sonuç olarak okulun çevre düzenlemesinin yanında eksikliklerinin açılan giderilerek açılışını da Sayın Milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar tarafından yapılmasını istiyor ve talep ediyorum.'