Haber Merkezi / Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde yapılan Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı'na Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Eyyüpoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ve Genel Sekreter Mehmet Durmuş katıldı.
Toplantının ardından açıklama yapan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, toplantının oldukça verimli geçtiğini belirtti.
Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ve bunun için birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu kaydeden Başkan Kaya; "Güneydoğu Anadolu Bölgesi Oda ve Borsa Başkanlarımız, Oda ve Borsa Genel Sekreterlerimizin katıldığı toplantı hepimiz için oldukça verimli geçti. Öncelikle hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun Tedbir Paketindeki konular istişare edildi. Tedbir paketiyle birlikte; hükümet ekonominin güçlenmesi için her türlü tedbiri almış ve her türlü desteği vermek için de çalışmalar yapıyor. Gerek istihdam gerek eğitimle ilgili önemli destekler var. Bunun yanında iş dünyasına da çok katkı sağlayacağına inanıyorum. Yapılan tüm çalışmalar Türkiye ekonomisinin önünün açık olduğunun bir göstergesidir." diye konuştu.
Toplantıda ayrıca; KOBİ Nefes Kredisi hakkında bilgi verilirken, TOBB Dijital Dönüşüm Projesi, Şirket Kuruluşlarında Tek Durak Ofis Projesi, Mesleki Eğitim Faaliyetleri ile Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi'ne (MEYBEM) ilişkin sunumlar yapıldı.