Tuğba POLAT/ Araştırma ve derleme çalışması niteliği taşıyan ve bu yıl ikincisi düzenlenen Köyler Arası Halk Oyunları Yarışması, ekiplerin katıldığı kortejle başladı. Yarışmaya katılan toplam 11 ekip Valilik bahçesinde toplandı. Vali Abdullah Erin tarafından yarışmanın yapılacağı Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonuna uğurlanan ekipler, davul ve zurnalar eşliğinde kortej oluşturdu. Cumhuriyet Caddesinde renkli görüntüler oluşturan kortej, yürüyüşünü yarışmanın yapılacağı salonda noktaladı.


TÜM EKİPLER BİRİNCİLİĞE LAYIK GÖRÜLDÜ
Ekiplerin yöresel figür ve kıyafetleriyle performanslarını sergilediği yarışmada, jüri üyeleri katılan bütün halk oyunları ekibini birinci seçti.
Yarışmaya Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kaya, çeşitli üniversitelerden akademisyenler, Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanları, halk bilimi araştırmacıları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Katılım sağlayan tüm köy ekiplerine para ödülü, plaket, katılım belgesi ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

HALK OYUNLARI ASLINI KORUYARAK GELECEK NESİLLERE AKTARILIYOR
Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmalar kapmasında, kaynağından sahne ortamlarına taşınan öz, biçim ve estetik bakımından bozulan halk oyunları, asıl haliyle gelecek kuşaklara kalıcı ve sağlıklı bir şekilde aktarılıyor.
Çalışmayla Şanlıurfa halk oyunlarındaki bozulmaların önlenmesi, otantik yapısıyla ya da özünü bozmadan uygulanan mahalli nitelikli halk oyunları toplulukları ile kaynak kişilerin destelenmesi amaçlanıyor. Oyunların geleneksel yapıda sergileneceği yarışmada elde edilecek video kayıtlarıyla da Şanlıurfa'nın kültürel tanıtımının yapılmasına katkı sunan kurum-kuruluş ve kişilere görüntü arşivi kaynağı sağlanacak.