Faruk DEVECİ/ Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarihi, kültürü ve gastronomisi ile Şanlıurfa'yı Ankara'ya taşıyan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği konser serisi devam ediyor. ''Şanlıurfa Tanıtım Günleri'' kapsamında Millet Bahçesinde düzenlenen etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Gündüz farklı etkinliklerin düzenlendiği Millet Bahçesinde gece ise Urfa türküleri yankılanıyor. Urfa Türkülerinin yankılandığı Ankara'da vatandaşlar kendilerini müziğin ritmine bırakarak gönüllerince eğlendi.
Urfa Müzik Topluluğunun sahne aldığı konserde vatandaşlar, davul zurna eşliğinde halay çekti. Gece geç saatlere kadar süren konsere Şanlıurfalılar kadar Ankaralılarda yoğun ilgi gösterdi.
Gece halayların çekildiği Millet Bahçesinde gündüz ise vatandaşlar stantları gezerek Şanlıurfa'nın tarih ve Kültürü hakkında bilgi sahibi oluyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Faruk Bayuk, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ile meclis üyeleri Büyükşehir Belediyesinin standını ziyaret etti.