Seyfullah Polat

Sarayönü (Kızılay) Meydanı Kentsel Tasarım Fikir Yarışması Ödül Töreni ve Kolokyum Programında dereceye giren projeler açıklandı.

Geçtiğimiz aylarda yıkım işlemi tamamlanan Sarayönü ( Kızılay) Meydanı için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Kentsel Tasarım yarışması sonuçları açıklandı. 67 projenin katıldığı yarışmada 25 yaşındaki genç Mimar Alp Buğra Nazar ve ekibinin projesi birincilik ödülüne layık görüldü.

Şanlıurfa Belediyesi M. Akif İnan Konferans Salonunda düzenlenen ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Milletvekilleri Zemzem Güldener Açanal , Mehmet Ali Cevheri'nin yanı sıra çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi ile Jüri Üyeleri ve Tasarım Yarışmasına projeleri ile katılanların yer aldığı ödül töreninde dereceye girenler belli oldu.

Zeynel Abidin Beyazgül; tarihi ve kültürel dokuyu ortaya çıkartacağız

Ödül töreni öncesinde yarışma hakkında yürütülen süreç hakkında yapılan sunumun arkasından konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa'da tarihi ve kültürel dokuyu ortaya çıkartacaklarına dair söz verdiklerini belirterek; Şanlıurfa için çok önemli olan bu projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Maalesef bu kadar tarihi ve kültürel yapıya ev sahipliği yapan Şanlıurfa'da bu yapıyı boğan betonarme yapılar var. Ben bunlara kanserli r diyorum. Buradan şunu söylüyorum; Şanlıurfa'daki tarihi ve kültürel yapıyı boğan tüm betonarmeme yapıların tamamını yıkacağız veya taşıyacağız. Herkes buna göre hazırlığını yapısın. İnşallah bunun için ikinci ve üçüncü adımları atacağız' diyerek meslek sitelerinin tamamını şehir dışına çıkartacaklarını dile getirdi.

Şanlıurfa bir tarih ve kültür şehridir

Zeynel Abidin Beyazgül konuşmasına devamla; Şanlıurfa kültürel mirası itibarı ile bir tarih ve kültür şehridir ve bu mirası gelecek kuşaklara aktarmak zorundadır. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak bu mirasın ortaya çıkması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına faaliyetlerimize devam ediyor bir yandan kötü yapıları yıkarken bir yandan da daha güzelini yapıyoruz' dedi.

Ödül töreni, yapılan konuşmaların ardından dereceye giren proje ekiplerine plaketlerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ve dereceye giren eserlerin sergilendiği serginin gezilmesinden ardından sona erdi.