Haber Merkezi/ Bu yıl ÖSYM'den gelen öğrenci sayısı 4962 olarak açıklandı.
Yüzde 96 lık bir dilimle tercih edilen Harran Üniversitesi, tercih edilmenin yanında, ülke ve bölge eğitiminde büyük bir misyonu üstlenip, bu alanda kendisinden önce kurulan birçok üniversitenin önüne geçti.
Harran Üniversitesinin kendisini aştığını ifade eden Üniversite Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, Harran Üniversitesinin tercih edilen bir üniversite olduğunu ifade etti. Birkaç bölüm ve program hariç tüm branşların yüzde yüz dolduğunu söyleyen rektör Mutlu, kayıt yaptıracak olan öğrenciler, ek kontenjan, özel yetenek sınavları ve yabancı uyruklu öğrencilerle öğrenci sayılarının 20 bini geçeceğini söyledi.
Bu rakamın Şanlıurfa'nın gelişmesi, tanınması noktasında önemine vurgu yapan Rektör Mutlu,01-05 Eylül tarihleri arasındaOsmanbey yerleşkesinde yapılan kayıtların başladığını, gelecek öğrenciler için geçmiş dönemlerde olduğu gibi öğrencilerin mağdur olmamaları ve üniversiteye çabuk ulaşmaları için şehirlerarası otobüs terminallerine danışma merkezi ve ulaşım aracı tahsis ettiklerini söyledi.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemizde yeni bölüm ve programlarında açıldığını ifade ederek,
Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde; Sosyoloji bölümüne 41 öğrenci, Devlet Konservatuvarı bünyesinde; Geleneksel Çalgılar bölümüne 6 öğrenci, Şanlıurfa Sağlık Hizmetleri M.Y.O. bünyesinde;Eczane Hizmetleri programına 20 öğrenci,
İlk ve Acil Yardım programına 20 öğrenci, Birecik Meslek Yüksekokulu bünyesinde;Dış Ticaret programına 40 öğrenci, Halkla İlişkiler ve Tanıtım (İÖ) programına 50 öğrenci, Elektrik (İÖ) programına 50 öğrenci, Hilvan Meslek Yüksekokulubünyesinde; Bankacılık ve Sigortacılık programına 50 öğrenci, Sosyal Bilimler Enstitüsünde, Maliye Anabilim Dalı bünyesinde;Gayrimenkul Yönetimi ve Finansmanı Tezsiz Yüksek Lisans Programı ve Maliye Doktora Programına, Fen Bilimler Enstitüsü bünyesinde; Matematik Doktora Programına, Sağlık Bilimler Enstitüsü bünyesinde ise;Fizyoloji Programına Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi alınacaktır. Dedi.