Şahin, camiinin ilk teravihe yetişmesi için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Emevi Camii halılarını yenilemek için bir kurul oluşturduklarını ve devletten izin alarak bu projeye başladıklarını belirtti. Şahin, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği ve Mescid-i Aksa’nın halılarını yenileyen halı firmalarının da yer aldığı bir kurulla birlikte çalıştıklarını söyledi. Ayrıca, Gaziantep Müftülüğü ve İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’den tavsiye aldıklarını ifade etti.

Şahin, “Halıların yüzde yüz yün olmasını istedik çünkü cami bizim için çok değerli. Renk ve desenler için ise Sayın Cumhurbaşkanımızdan tavsiye aldık. Ardından Suriye Türk Büyükelçisi ile istişare ettik ve planlarımızı anlattık. Onlar da onay verdiler,” dedi.

Şahin, yenileme çalışmaları için oldukça heyecanlı olduklarını, caminin tarihi dokusunu hissettirecek seçimler yaptıklarını ve hazırlıkların inşallah ilk teravihe kadar tamamlanacağını söyledi.

Kaynak: AA