Karakoyun Dersi üzerindeki park belki de Şanlıurfa’da bulunan tek “TEMALI PARK” niteliğinde olup, çoğunluğu kırma taş formunda olan, ciddi emek ve işçilik gerektiren Yöresel Bazalt Taşlardan yapılmıştır. Mahmutoğlu Kulesi civarında ise park ve yürüme alanları Kesme Bazalt Taş, Mermer ve Taban Tuğlası gibi geri dönüşümlü malzemelerden oluşmuştur.

Bu malzemeler kepçelerle kırılarak-parçalanarak enkaz haline getirilerek atılmaktadır. Oysa kırma taş veya makine ile kesilmiş bazalt taşlar ile mermer ve taban tuğlası gibi malzemeler el marifeti ile keserek veya sökülerek mümkün olduğunca sağlam çıkarılsa tekrar kullanılabilecektir. Kamu Kaynaklarının Etkin ve Verimli kullanılmasına aykırı, Milli Servetin Heba edilmesi nedeniyle taşların kırılarak, parçalanarak enkaza dönüştürülmesi, Milli Servetin Heba Edilmesi anlamına gelmektedir.


Şanlıurfa’da yaşayan bir vatandaş ve 30 yılı aşkın İnşaat Mühendisi olarak ve 25 yılı aşkın süredir de sadece Eski Eser Onarımı ve Restorasyonu ile iştigal eden ve mesleki bilgi, beceri ve tecrübelerimin etik kuralları gereğince: Koruma Amaçlı Plan Dahilinde ve Sit Alanları içerisinde bulunan Karakoyun Dersi ve etkileşim alanındaki tonajlı, paletli, kırıcılı vb. iş makinaları ile yapılan kırım söküm enkaz vb. faaliyetlerin ivedilikle durdurulması gerektiğini; Koruma Amaçlı İmar Planı Dahilinde Sit Alanlar içerisinde ve özellikle KORUNMASI GEREKEN KÜLTÜR VARLIĞI YAPILAR ve ETKİLEŞİM SINIRLARINDA Kİ çalışmaların 2863 Sayılı Yasa ve Korunması Gereken Kültür Varlığı Yapılara Müdahale İlke Kararlarına uygun olarak iş ve işlemlerin yapılması gerektiğini; yukarıda bahsedilen ve benzeri durumlarla ilgili: Yaşadığı Şehre ve bizlere emanet edilmiş olan değerlere olan saygı ve sorumluluk gereği; Vatandaş sorumluluğu ve Mesleki Etik Kurallar Gereğince tespit etmiş olduğum hususları ve benzeri Kural ve Yasa İhlali ve dolayısı ile bizlere emanet edilmiş olan Tarihi ve Kültürel Birikimlere sahip çıkma adına tespit edeceğim konuları dikkatle takip ederek Kamu Oyunu bilgilendireceğim.