İktidarı değiştirmek ve parlamenter sisteme geri dönmek amacıyla kurulan 6'lı Masa dağıldı. İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in açıklamalarını dinlerken birçok insanın dehşete düştüğüne inanıyorum. Bunlara 6'lı masada yer alan partilerin seçmenleri ile AK Parti, MHP, BBP ve hiçbir siyasi partiye aidiyet duymayan insanlar da dahil…

**
Çünkü siyasi analizciler ve parti kaynaklarına yakın olan gazeteciler bile; elle tutulur herhangi bir dış politika, eğitim, ekonomi modeli bulunmayan ve tüm söylemini mevcut iktidarı devirmeye endeksleyen bu masanın en azından ortak bir aday çıkarabileceğine inanıyordu.

**
Ancak aylardır bir araya gelen 6 + 1 siyasi partinin, gücünü sembolik bir makama indirgemek istedikleri Cumhurbaşkanlığı için bir aday belirleyememeleri; kendi tabanlarında bile şok etkisi oluşturdu. İktidarı beğenmeyen, değişmesini isteyen ve bu gerekçelerle tüm bilinmezliklere rağmen bu ittifakı destekleyen insanlar, haklı olarak kara kara düşünmeye başladı.

**
Suriye'de 12 yıldır devam eden iç savaş ve ülkenin kuzeyinde oluşturulan terör koridoru… Fiilen bölünme yaşayan Irak'ın yeniden ısınması. İşgalin ardından Afganistan. Pakistan'daki siyasi istikrarsızlık. Rusya - Ukrayna savaşı. NATO'nun genişlemesi. Orta Asya'da kurulan yeni güç dengesi. Avrupa'nın alternatif enerji arayışı. Libya'da kilitlenen geçiş süreci. Rusya'nın zayıflaması. Avrupa'nın yeni ordu yapılanması. 2. Karabağ Savaşının ardından Batı'nın Ermenistan'a girişi. Balkanlardaki kıpırdanmalar. Çin ve Hindistan'ın yeni konjonktüre göre yeniden pozisyon alması. Doğu Akdeniz'de önümüze atılan Yunanistan. Darbe yönetiminde iflas eden Mısır. Afrika'da değişen denklemler. İsrail'de faşistlerin iktidara gelişi. İsrail, Rum, Yunan, Mısır ve körfez işbirliği.

**
Yukarda bahsetmiş olduğumuz konu başlıklarının birçoğu Türkiye'yi doğrudan etki ederken, bir kısmı da dolaylı olarak yine ülke geleceğimiz açısından büyük önem taşıyor. Saymış olduğumuz dış gelişmelere ek olarak, ülkemizin iç gündem maddeleri de hayli kritik! 20 yılda inşa edilen eğitim, sağlık, ulaşım, enerji, sanayi, bilişim, tarım altyapılarını; deprem felaketinin ardından yeniden yapılandırmak. Ülke genelinde büyük bir kentsel dönüşüm seferberliği başlatmak. Finansal saldırılar altında bu dönüşüme kaynak oluşturmak.

**
Ülkenin konut anlamında yeniden imarı için gerekli potansiyel kaynak Akdeniz'de! Bu sebeple milletimizin hakkı olanı savunabilecek ölçüde güçlü olmak. Hem askeri hem de siyasi olarak bütün olmak, birlik olmak. Enerji yatırımlarında sürdürülebilirliği sağlamak. İşsizlik sorununa karşı yeni iş sahalarını planlamak. Dünyadaki gıda krizinin ardından tarımın stratejik önemini kavramak. Eğitime yeni bir bakış açısı kazandırmak. Ülkelerdeki politik iklimi etki altına alan, toplumlarda kaos çıkarma potansiyelini kanıtlayan sosyal medya platformlarına, denetlenebilen alternatifler oluşturmak.

**
Türkiye; içeride ve dışarıda ülke bakasını etkileyecek tüm bu gelişmelerin ortasında seçim sürecine girecek. 2 ay sonra insanlar oylarıyla, geleceklerini emanet edeceği lideri seçecek. Peki, adaylar kim? Bir yanda ülkeyi 20 yıldır türlü badirelere rağmen farklı bir noktaya taşıyan Recep Tayyip Erdoğan. Diğer yanda ise koca bir soru işareti…

**
Muhalif seçmenler seçimlere 2 ay kala; ülkenin doğusunda gerçekleşen tarif edilemez deprem yıkımının yansımaları ışığında, şu saatten sonra ilan edilecek bir adayın etrafında birleşir mi? Hızlı karar almanın büyük önem taşıdığı şu zor dönemde; geleceğini bir bilinmeze emanet eder mi?

**
Selam ve dua ile kalın sağlıcakla…