Önceki akşam ülke olarak büyük bir gurur daha yaşadık. Devletimizin tazelenişinin 99. Yıl dönümünde TOGG Marka Milli araçlarımız seri üretim bandından indi. Bursa'nın Gemlik İlçesindeki 1,2 milyon metrekarelik devasa fabrikada yapılan tören; binlerce çalışanın ve devlet erkânı ile aklıselim muhalefet parti temsilcilerinin katılımı ile şölene dönüştü.

**
Millet olarak her yaş gurubundan insanımız, bu gurur verici töreni ekranlardan gururla takip ederken, aşağılık psikolojisini kendine karakter kılan güruh da kalplerindeki hastalığı etrafa saçmakla meşgul oldu. "Motoru şuradan, pili buradan. Hani yerliydi! Demedik mi? Bu proje batar. Asgari ücretli alamaz vs.)

**
Bu zehirli sözleri Türkiye kendi İHA ve SİHA'larını yaparken de işitmiştik. Aynı fitneler; Türkiye kendi gemilerini, dünyada ilklerden olan insansız silahlı deniz araçlarını üretirken de yayılmıştı. Kendi uydularımızı uzaya fırlatırken de, "Biz yapamayız, kesin şunlardan alıp üzerine bayrak yapıştırmışlardır" diye hezeyanlarını dışa vurmuşlardı.

**
Tüm bu söylemleri dile getiren güruhun; Kurtuluş Mücadelemizde mandacılığı savunan, ülkeye damızlık İngiliz getirilmesini bile teklif eden alçaklardan hiçbir farkı yok. Şahsen de kansızlığın atadan miras kaldığına inananlardanım. Çoğu zaman bu hastalıklı genler, üzerinden yıllar geçtikten sonra bu tohumlarda kendine hayat buluyor.

**
Teknolojinin, dünyayı küresel bir köy haline getirdiği şu zamanda, üretilen bir ürünün tüm aksamları yerli olmaz. Bu ekonomik olmayacağı gibi hazırladığınız ürünün pazar payını düşürebilir. Projenizin uzamasına sebep olur. Üretim maliyetlerini artırır. Bu yüzdendir ki dünyanın önde gelen tüm otomobil fabrikaları, bugün işbirliği yaparak birbirlerinin ürettiği parçaları kullanıyor. Örneğin; bizim TOGG'da parça temin ettiğimiz Almanya'da Fransız ve İtalyan motorlar kullanabiliyor otomobillerinde. Almanya motor üretemiyor mu?

**
Üstelik bu endüstriyel düzen savunma sanayi ürünleri gibi kritik öneme sahip teknolojilerde de kendini gösteriyor. Dünyanın yüzde 80'ine savaş uçağı satan ABD, tasarladığı bir uçakta, on binlerce farklı bileşeni farklı ülkelerden tedarik ediyor. Tersine bir örnek verecek olursak; Hindistan'ın Tejas adında bir savaş uçağı projesi vardı. Hükümetleri "Sıkılan vidasına kadar Hint malı olsun" diye tutturunca 30 yıldır seri üretime giremeyen bir ürünle baş başa kaldılar.

**
Dönelim yeniden sevgili ülkemize. Çok mu zor gurur duymak? Çok mu zor bu tür projelerde mutluluğu paylaşmak? Çok mu zor o güzel atmosfere katılmak? İyi ye "İyi" demek çok mu zor? "Hamburger yemek ve teknolojiyi gözlemlemek için okyanus ötesindeki ABD'ye uçan CHP lideri, neden son teknoloji bir ürün olarak dünyada yankı uyandıran TOGG'un sevincini paylaşmaz?

**
Biz vatandaş olarak gururluyuz. Biz sevinçliyiz. Asgari ücretli bir vatandaş da alamayacak olsa bile bu projeden gurur duyabilir. O devasa fabrikanın oluşturduğu istihdam için gurur duyabilir. Şimdi patır patır herkes elindeki araçları satmanın derdine düştü. Kusura bakmayalım, bir şahin otomobile 150 bin TL istemek ekonominin kötülüğüyle izah edilebilecek şey değildir. Toplumdaki karşılığı "Ahlaksızlık, fırsatçılıktır"

**
Bu vesileyle belki afaki fiyatların istendiği saçma araçların fiyatları normal seyrine düşer ve insanlar hükümlerine göre yeniden kendilerine araç bulabilirler. Hayırlı olsun, mübarek olsun. Bu vesileyle aziz vatanımızın müdafaası için canlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.
Selam ve dua ile kalın sağlıcakla…